Novice

Kegljanje: Uroš Stoklas bo kegljal 24 ur za Guinnessov rekord

V petek, 15.04.2022 bo v Radljah ob Dravi dogodek brez primere v kegljanju. Uroš Stoklas, legenda Slovenskega kegljanja, večkratni svetovni prvak, poleg tega pa še izvrsten biciklist, trikratni udeleženec najtežje dirke na svetu RAAM v Ameriki in mnogih drugih kolesarskih dirk v Evropi bo nastopil na kegljaškem maratonu za Guinnessov rekord v 24-urnem kegljanju. Uroš je še vedno član Slovenske kegljaške reprezentance, kegljal je tudi za reprezentanco Makedonije in bil z njo svetovni podprvak, osvajal je naslove s klubi Iskraemeco, Osijek, Zadar, Rot Weiss Zerbst, Staffelstein, Zaprešić, itd. Zelo znan je tudi v naši sredini, saj že osem let nastopa v Občinski trim ligi za ekipo Ambrož team, za katero je prav v tem tednu s 679 podrtimi keglji postavil nov rekord kegljišča v Kamniku. Koliko je ta kamniški rekord vreden, pove podatek, da se mu je najbolj približal serijski državni prvak Matej Lepej, ki je lani podrl 650 kegljev. Čeprav na maratonu rezultat ne bo v ospredju, je to odraz resnih priprav na to preizkušnjo, saj je v preteklih tednih dosegal rekorde na praktično vseh kegljiščih, kjer je treniral.

Je pa Uroš poskrbel, da na tej edinstveni preizkušnji ne bo sam, saj ima kegljišče štiri steze. Ob njem bodo izmenično igrali njegovi sedanji in nekdanji soigralci, praktično vsa elita svetovnega kegljanja, kot npr. Boris Benedik, Vilmoš Zavarko, Tamas Kiss, aktualni svetovni prvak Csongor Barany in drugi. Preostala mesta na stezah so bila »razprodana« v slabi uri.

Uroš, ki je že večkrat pripravil navadnim smrtnikom nemogoče predstave, kot na primer 48 –urno kolesarjenje na sobnem kolesu v Izlakah, vedno doda dobrodelno noto in poskrbi tudi za ranljive skupine. Tako bo tudi tokrat, zato vljudno vabljeni, da si ogledate ta enkratni dogodek v živo in po svojih možnostih prispevate v dobrodelne namene.

Štefan Flerin